Verpleeghuis en woonzorgcentrum
Kunt u niet meer thuis wonen? Heeft u veel verzorging of verpleging van deskundigen nodig? Dan is verhuizen naar een woonzorgcentrum of verpleeghuis soms noodzakelijk.
Kunt u niet meer thuis wonen? Heeft u veel verzorging of verpleging van deskundigen nodig? Dan is verhuizen naar een woonzorgcentrum of verpleeghuis soms noodzakelijk.
Als u dagelijks veel zorg nodig heeft, kunt u in het woonzorgcentrum (ook wel: verzorgingshuis) gaan wonen. Als u intensieve verpleegkundige zorg nodig heeft, kunt u opgenomen worden in een verpleeghuis. Er zijn ook woonzorgcentra met een verpleegafdeling. In zo'n zorginstelling is 24 uur per dag verpleegkundige zorg aanwezig. Wonen, verpleging en verzorging zitten dan in één pakket aan zorg, die deels wordt betaald via de Wet langdurige zorg. Hiervoor vraagt u een indicatie aan bij het CIZ.
Een korte opname is mogelijk als u om medische redenen (nog) niet thuis kunt zijn. Omdat u bijvoorbeeld net uit het ziekenhuis komt. Of wanneer de zorg thuis even niet meer gaat. Dit heet eerstelijns verblijf. U kunt dan korte tijd in een verzorgingshuis of verpleeghuis worden verzorgd en verpleegd. Uw huisarts bepaalt of dit nodig is. Eerstelijns verblijf zit in het basispakket van de zorgverzekering.
Vind een organisatie die dit aanbiedt
-
Casemanager dementie De Rijnhoven
De casemanager dementie is een aanspreekpunt voor iedereen die te maken krijgt met geheugenproblemen of dementie.
-
Sociale Verzekeringsbank (SVB)
De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland. Zij zorgen ervoor dat onder andere kinderbijslag, AOW-pensioen en persoonsgebonden budgetten op tijd en correct worden uit
-
Stichting De Rijnhoven
De Rijnhoven ondersteunt kwetsbare ouderen bij het behoud van zoveel mogelijk zelfstandigheid en zelfredzaamheid.
-
VPTZ Nederland
VPTZ Nederland (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) is de koepelorganisatie voor organisaties van vrijwilligers die hulp en zorg geven in de laatste levensfase.